Option Street Professional biedt de actieve optietrader het onmisbare gereedschap om in de huidige volatiele markten geld te verdienen met opties. Automatisch selecteren van de beste optiestrategie, marginberekening, volatility analyse, optiemonitor, optiecalculator en meer maken Option Street Professional een zeer volledig optieprogramma. Standaard geÔntegreerd in Wall Street Professional geeft Option Street alles wat u nodig heeft om optimaal te kunnen profiteren van de kansen die de optiebeurs u biedt. 
 Automatisch selecteren optimale optiestrategie
Option Street Professional kan razendsnel uit tientallen mogelijke optiestrategieŽn de meest profijtelijke selecteren. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de door u verwachte koersbeweging van de onderliggende waarde. Toegevoegd zijn nu ook de Butterfly en Condor strategieŽn. Ook het simuleren van opties in combinatie met futures en/of de onderliggende waarde behoort tot de mogelijkheden. In duidelijke schermen en grafieken worden de resultaten weergegeven. U kunt de resultaten tevens sorteren op verwachting, rendement, max. winst, max. verlies enz. Option Street rekent u niet rijk, maar houdt rekening met kosten, bied/laat spread en slippage. 
Het positieresultaat wordt grafisch weergegeven en kan op iedere datum worden berekend, waarbij ook de invloed van volatility en rente kunnen worden bestudeerd.
 
Vergroot screen shot
 Margin berekeningen
Zeer geavanceerd zijn de ingebouwde marginberekeningen die ook van ingewikkelde optieconsructies de benodigde margin perfect berekenen. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. 
 Geavanceerde optiecalculator
Van iedere optieserie kunt u de "Optiedetails" opvragen. Dit overzicht bevat alle denkbare koersinformatie van de optieserie. Tevens bevat dit overzicht een zeer geavanceerde optiecalculator waarmee de theoretische waarde en alle "gieken" bij iedere gewenste koers, rentestand en volatiliteit kan worden uitgerekend. Ook zeer nauwkeurige implied volatility berekeningen worden met dit overzicht mogelijk.
 
Vergroot screen shot
 Geavanceerde volatility analyse
Zelfs ervaren optieprofessionals zullen versteld staan van de vele mogelijkheden om grafisch de (implied) volatility te analyseren. Zo kan het verloop van de implied volatility per afloopmaand en per uitoefenprijs grafisch in beeld worden gebracht. De implied volatility en call/put ratio kunnen zelfs als indicator worden geanalyseerd samen met de onderliggende waarde. 
 
Vergroot screen shot
 Optiemonitor met unieke price-spread en time-spread informatie
De volledig zelf instelbare optiemonitor is uitgebreid met velden waarmee in ťťn oogopslag en real-time de spread wordt weergegeven tussen opties met de eerstvolgende (goedkopere) uitoefenprijs en afloopmaand. 
Kortom: Option Street biedt unieke functies voor actieve optietraders.
 
Vergroot screen shot
Hierboven zijn de belangrijkste onderdelen van Option Street Professional kort omschreven. Bekijk ook de folder in PDF formaat of de volledige lijst met features voor meer informatie. Vanaf 2019 is Option Street volledig geÔntegreerd in de standaardversie van Wall Street Professional 5.